logo

Geplaatst op 19 november, 2020

Zalsman investeert in Praktijkleren

In Kampen heeft drukkerij Zalsman, samen met praktijkopleider GOC Grafisch Opleidingscentrum uit Veenendaal, een geslaagde pilot met de praktijkverklaring afgerond. Investeren in medewerkers is een rendabele exercitie. Daar is Gerwin van overtuigd.

De drie leerlingen die aan de pilot meededen hebben in deze drukkerij respectievelijk op mbo1-, mbo2- en mbo3-niveau hun praktijkverklaring gehaald. Op de werkvloer van de drukkerij leerden zij drukken, vouwen en snijden, vooral aan de machines. Aangevuld met korte theorielessen. “Een fraai succes”, blikt Gerwin terug. “Die jongens hebben voor het eerst van hun leven een diploma gehaald. Hoe gaaf is dat?”

In 2012 heeft Zalsman de drukkerij-afdeling van Impact Kampen, het lokale SW-bedrijf, overgenomen. Die overname kwam nadat Zalsman al jarenlang medewerkers van dat bedrijf in detachering had gehad, iets wat toentertijd nog nauwelijks gebeurde. Inmiddels heeft Zalsman deze afspraken ook met Caparis uit Heerenveen. Gerwin: “Het grote verschil met een regulier bedrijf is dat bij ons op de werkvloer de interne jobcoach flink de ruimte heeft, omdat wij de ontwikkeling van onze medewerkers enorm belangrijk vinden. Die investeringen verdienen we onder de streep ook nog eens terug.”

Bron: Artikel website Cedris

Meer actueel

Go to top