logo

Geplaatst op 16 december, 2020

Caparis en Zalsman samen verder

Het Grafisch Centrum van Caparis en Grafimediabedrijf Zalsman uit Kampen gaan met elkaar verder. De samenwerking, die een jaar geleden bij wijze van proef is gestart, bevalt van beide kanten zo goed dat is besloten de samenwerking voort te zetten. Gisteren tekenden de directeuren van beide bedrijven het contract voor verlenging met vijf jaar. De medewerkers van Caparis worden gedetacheerd bij Zalsman.

Alex Bonnema (directeur Caparis), Gerwin de Vries (directeur Zalsman) en Herman Verlind (DGA Zalsman) te midden van de medewerkers van Caparis Grafisch Centrum in Heerenveen.

Door de samenwerking met Zalsman is de werkgelegenheid van een twintigtal medewerkers van Caparis gewaarborgd. De grafische markt ontwikkelt zich dusdanig dat het Grafisch Centrum van Caparis verwacht de concurrentie in de nabije toekomst niet meer aan te kunnen. Om de werkgelegenheid van de medewerkers te waarborgen is gezocht naar een partij die sociaal ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. Zalsman is bij uitstek zo’n partij: het familiebedrijf heeft al jaren een grote groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk.

Zalsman is een multispecialist en heeft een ruim aanbod op het gebied van communicatie op papier, maar ook in logistieke vraagstukken. Door de samenwerking met Zalsman ontstaan meer mogelijkheden om klanten volledig te ontzorgen.

Daarnaast vinden beide bedrijven elkaar in hun streven naar duurzaamheid. Caparis plaatste 8.000 zonnepanelen op de daken van de locaties in Heerenveen en Drachten, heeft de lampen in de gebouwen grotendeels vervangen door led-verlichting en beschikt over 96 laadstations voor elektrische auto’s van medewerkers, relaties en publiek.

Zalsman streeft ernaar het productieproces zo ‘schoon’ mogelijk te laten verlopen en koopt zoveel mogelijk duurzaam in, zodat de CO2-uitstoot laag wordt gehouden. Bovendien compenseert Zalsman de CO2-uitstoot door bomen te laten planten in Indonesië. Verder heeft het bedrijf acht elektrische auto’s aangeschaft voor woon-/werkverkeer om de uitstoot te reduceren.

Zowel Caparis als Zalsman is blij met de samenwerking. Beiden verwachten een keuze te hebben gemaakt, die goed uitpakt voor zowel medewerkers als klanten. De vestiging blijft in Heerenveen, in het bedrijfsverzamelgebouw van Caparis aan de Industrieweg 13.

Meer actueel

Go to top